17 Ekim 2015 Cumartesi

Yuva ve Yurtlarda Tam 8 Milyon Çocuk Var!


Yoksulluk, yoksunluk ya da etnik azınlığından dolayı hiçbir çocuğun bir aile hayatı olduğu inkar edilmemelidir. Oysa bu çocukların 8 milyonu kurum konutlarında yaşıyor. Kurumsallaşma onlara bireysel sevgi ve bakımı reddediyor, beyin gelişimlerine zarar vererek doğru ve yanlış anlayışlarını yok edebiliyor.

Bu çocukların% 90'ından fazlası öksüz değildir. Çoğunun onları seven ve isteyen aileleri var, ama yoksunluk  veya  etnik temelde ayrımcılık ve yoksulluk nedeniyle kurumların içine sürülebiliyorlar. Bu insan hakları ihlalidir ve etkileri bir ömür boyu sürer. Bir çalışma kurumlarda yetişen  gençlerin akranlarına göre 10 kat daha fazla fuhuşa sürüklendiği, 40 kat daha fazla suça sürüklendiği ve 500 kat daha fazla kendi hayatlarına kıydıklarını gösterdi.



Bu büyük ve ciddi bir sorun ama bir çözümü var. Lumos, bu ailelerden uzak eski sistemin dönüştürülmesi için  hükümetler, profesyoneller ve bakıcılar, topluluklar, aileler ve çocuklarla işbirliği içinde çalışmaktadır.

İş ortaklarımızla birlikte biz çocuklara sağlık, eğitim ve bireysel ihtiyaçlarına uygun sosyal hizmetlere erişimi sağlayan  toplum temelli hizmetleri sunmak  için bu kurumların yerini alıyoruz. Bu ailelerin çocuklarının tam potansiyelini geliştirmek ve kendileri için olumlu bir gelecek inşa etmek için gereken sevgi dolu bakımı sağlıyor ve destekliyoruz.

(Bu çeviri, Hayat Sende gönüllüsü Osman Aşık tarafından yapılmış olup, yazının aslına http://wearelumos.org/stories/8-million-children-are-institutions bağlantısından ulaşılabilir.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder