15 Temmuz 2014 Salı

ÇOCUK BAYRAMI




23 Nisan 2002 günü çocuklarımız geleli ancak 5 hafta olmuştu. Birlikte en güzel şekilde onların bayramını nasıl kullarız diye epeyce düşünmüştük. Oturduğumuz teras dairesi bir İlk Okulun bahçesine baktığı için bu olanaktan faydalanıp öğrencilerin gösterilerini seyretmeyi seçmiştik sonunda...
Sabah erkenden kalkmıştık ve sinema düzeni gibi sandalyelerimizi dizmiştik. Ben ve eşim iki kızımıza müsamere süresince taze sıkılmış portakal suyu ve ikramlarımızla hizmet etmiştik. Tam olarak bu özel günün ne olduğunu anlamamışlardı ama locada oturmanın ve şeref misafiri olmanın verdiği keyifle çok mutlu bir şekilde, kendilerini günün akışına bırakmışlardı. Gece de terasa çıkıp, Meclisten atılan havayi fişek gösterisini seyrederek, günümüzü mutlu bir sona eriştirmiştik.
Bu yıl büyük kızım bu güzel günün anlamını okulunda öğrendi ve haftalar önce başlayan müsamere hazırlıkları onu çok heyecanlandırdı. Dans gösterisi için seçildi ve gösteri için özel kıyafeti dikildi.
Bu gece 22 Nisan, yemeğimizi erkenden yedik ve kızlarım duşlarını aldıktan sonra saçları fön ile kurutuldu ve tırnakları ojelendi. Uzun zamandır ilk kez hiç itirazsız yataklarına girdiler ve ben onlara masal anlatmak yerine yarın giyecekleri kıyafetlerini hazırladım. Yarın sabah, geçen sene olduğu gibi, erkenden kalkacağız ve onların bayramını kutlamak için bu sene Ayşegül'ün okulunda olacağız.

Eşim ve ben, kardeşleriyle birlikte diğer aileler arasında oturarak gururla izleyeceğiz Ayşegül ve arkadaşlarını... Kızımızın ilk Çocuk Bayramı katılımı da video ve fotograflar çekerek albümlerimizde uzun yıllar yaşatacağız.

Çok mutluyum ve içimde hoş bir heyecan var. Ayşegülcüğümü geldiğinden bir sene kadar kısa bir süre sonra böyle güzel bir günde özgüveni ile müsamerede dans ederken izleyebileceğiz. Geçen sene bu zamanlar bunlar aklımın ucundan bile geçmezdi.


Seninle kıvançlıyız meleğim. Kısa sürede elde ettiğin başarıların her geçen gün bizi sana daha çok hayran bırakıyor.
Acaba bu bayram Çocuk Bayramı mı yoksa çocuklu olmamızın bayramı mı olacak!..  Her iki halde de ben bayramlık çocuklar gibi sevinçliyim. Tüm çocukların ve çocuk sevenlerin bayramı kutlu olsun !... Çocuklarımız bayram heyecanlarıyla büyüsünler.


Neşe Akkerman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder